دیدنی‌های جهان

دریاچه وان، معروف‌ترین دریاچه ترکیه برای ایرانی‌ها

دریاچه وان که به ترکی Van Gö lü صدا زده می‌شود، بزرگ‌ترین دریاچه ترکیه و دومین دریاچه بزرگ خاورمیانه بعد از دریاچه ارومیه است. این دریاچه در ارتفاعات شرق آناتولی و نزدیک مرز ایران قرار دارد. در زمان یونان باستان آن را به نام توسپیتیس لاکوس یا آرسیسا لاکوس می‌شناختند که از شهر اورارتویی وان یا چائون باستان گرفته شده است.

دهانه ناشی از انفجار آتشفشانی کوه نمرود، ظرف اصلی دریاچه را تشکلیل داده است. آخرین بار این کوه در حدود سال 1440 میلادی در نزدیکی استان وان فوران کرده است. مساحت دریاچه وان 3713 کیلومتر مربع است که در عریض ترین نقطه آن بیش از 119 کیلومتر عرض دارد. ارتفاع آن از سطح دریای آزاد 1646 متر و عمیق‌ترین نقطه دریاچه وان با عدد عجیب و غریب 200 متر ثبت شده است.

دریاچه وان ترکیه

بزرگ‌ترین دریاچه آب سدیم جهان

دریاچه وان ترکیه بزرگ‌ترین دریاچه آب سدیم در جهان است. آب دریاچه وان به دلیل شوری زیاد برای شرب و آبیاری مناسب نیست و فقط گونه‌های محدودی از ماهیان آب شیرین می‌توانند در آن زندگی کنند.

دریاچه از بارندگی، ذوب‌شدن یخ ارتفاعات و رودخانه‌های کوچک تغذیه می‌شود. در فصل زمستان، این دریاچه پایین‌ترین سطح را دارد و پس از بهار و با آب شدن برف کوه‌های اطراف، سطح آب بالا می‌آید. تفاوت سطح بین تابستان و زمستان بسته به آب و هوا حدود 50 سانتی‌متر در سال است. مانند دیگر دریاچه‌های دنیا، آلودگی ناشی از سیستم زهکشی نامنظم شهرهای اطراف و فرسایش زمین، از تهدیدهای اصلی دریاچه است.

سه گانه وان، سوان و ارومیه

دریاچه وان ترکیه به همراه دریاچه سِوان ارمنستان و دریاچه ارومیه در ایران، سه دریاچه بزرگ و مرتفع هستند که هر سه فاقد خروجی هستند. به دلیل تبخیر سریع در آب و هوای خشک شرق ترکیه، آب دریاچه بسیار قلیایی است.

دریاچه وان

دریاچه وان به دو بخش تقسیم می شود که نوک شمالی کوچک‌تر و کم عمق‌تر است و جنوب آن، بخش اصلی را شکل می‌دهد. سواحل شمالی عموماً شیب‌دار و پر از صخره، و سواحل جنوبی عموما دشت‌های فرسوده هستند. در قسمت جنوبی دریاچه، 4 جزیره کوچک وجود دارد: جزایر آکدامار، کارپانک، آدیر و کوش. در این میان، جزیره آکدامار یکی از محبوب‌ترین جزیره‌ها در بین گردشگران ایرانی است. کلیسای ارمنی صلیب مقدس آکدامار از قرن 10 میلادی در این جزیره به جا مانده است.

در دریاچه وان، علاوه بر قایق مسافربری که بین برخی از شهرهای ساحلی تردد می‌کند، یک لندی‌کرافت وجود دارد که وظیفه حمل قطار را بر عهده دارد! این قطار همان قطار معروف تهران استانبول است که با رسیدن به دریاچه وان، بر روی دریاچه معلق می‌شود و با کشتی به سمت دیگر آن جابجا می‌شود.

نوشته های مشابه

‫2 دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا